Minun ilmastotaitoni

Ari Räsänen ja Pinja Sipari: Osaatko hankkia ruokaa läheltä?

Helsinkiläinen kolmen lapsen isä Ari Räsänen valmistautuu niukentuvien resurssien aikaan pyyntitaitoja opettelemalla. Oikein pyydetty villikala on ilmastoystävällinen herkku. ”Itellä se suurin tyydytys tulee siitä, että voi saada ruokaa ihan omin käsin.”

Kaupunkiviljelyaktiivi Pinja Sipari kannustaa kokeilemaan ruoan kasvattamista lähiympäristössä. Hermannin puutarhan yhteisöviljelmällä Helsingin Vallilassa tutustuu lähiseudun ihmisiin ja monimuotoiseen kaupunkiluontoon. ”Semmosta yleistä turvallisuudentunnetta elämää kohtaan viljely voi lisätä.”

Ari ja Henna soutuveneessä ongella. 📀

Käsikirjoitus, ohjaus: Henna Laininen

Äänisuunnittelu: Eero Nieminen

Kertoja: Henna Laininen

Haastateltavat: Ari Räsänen, Pinja Sipari

Haitari: Johannes Birlinger

Kuvat:

Ongenvapa – Arttu Stoor

Järvikalojen fileitä, savustettuja ahvenia lautasella ja ahven koukussa – Ari Räsänen

Muut kalastuskuvat – Eero Nieminen

Hermannin puutarhan kuvat – Arttu Stoor

Kuvankäsittely: Arttu Stoor

Verkkototeutus: Samuli Kaipiainen, Viiksipojat

Lähteet: Suomen Vapaa-ajankalastajat, www.vapaa-ajankalastaja.fi

Kiitokset: Suvi Sinervo, Hermannin puutarha

Harjoite: Ruokaa lähiympäristöstä


Syvennä oppimaasi:

Lisää vinkkejä kalastusharrastuksen aloittamiseen Suomen Vapaa-ajankalastajien sivuilla: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/

Lisää vinkkejä kestävien kalalajien valintaan ja kalareseptejä Marttaliiton sivuilla: https://www.martat.fi/blogit/kestavasti-keittiossa-valintoja-kala-apajilla-valitse-sinakin-kalaakestavasti/

Lisää vinkkejä viljelyharrastuksen aloittamiseen Dodo ry:n Kaupunkiviljely-sivuilla: https://kaupunkiviljely.fi/

Kiinnostaako ekologisesti kestävien lähiympäristöjen suunnittelu? Tutustu permakulttuuriin Pohjoinen permakulttuuri -blogissa: https://pohjoinenpermakulttuuri.wordpress.com/permakulttuuri/

Play Pause